- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - http://www.hamisitasellen.hu -

Hogyan védekezzünk a bizonytalan eredetű növényvédő szerek ellen?

2012-03-05 23:02

Évről évre egyre nagyobb arányban kerülnek forgalomba a hamisított és illegális úton forgalmazott növényvédő szerek a hatóságok tapasztalatai alapján. A hamisított növényvédő szerek kereskedelme és alkalmazása számos súlyos következménnyel jár, különösen, ami a fogyasztók egészségének veszélyeztetését illeti.

A helyzet megváltozatásához – Európában és Magyarországon egyaránt – csak az érdekelt hatóságok, érdekvédelmi szervek, szakmai kamarák összefogása, hatékony ellenőrzés, fokozódó büntetési tételek, de legfőképp a kereskedelem és a felhasználók oktatása, felvilágosítása szükséges.

NSZ_hamisitasellen_A4_e-mailes

A figyelemfelhívó plakát letölthető itt.

Az Europol közleménye szerint 2011 tavaszán két, több száz tonnás szállítmányt… innét ugyanaz a szöveg, mint a feltöltött cikknél. Vége: A társadalom érthető fenntartásait a mezőgazdaságban használt kemikáliákkal szemben fokozzák ezen anyagok hamisításáról és élelmiszerekben, ivóvízben való előfordulásáról rendszeresen megjelenő hírek.


A cikk elérhetősége:: http://www.hamisitasellen.hu/2012/03/hogyan-vedekezzunk-a-bizonytalan-eredetu-novenyvedo-szerek-ellen/

Copyright © 2013 Hamisítás Elleni Nemzeti Testület