- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Forró nyomon paradicsomfoltos trikóval a hamis mosószerek után

Mosószerre szükségünk van. Vajon érdemes úgy spórolni, hogy mivel ragaszkodunk régi, jól bevált márkánkhoz, azt nem a drogériában vesszük, hanem egy diszkontboltban vagy a piacon? A válasz egyértelműen nem! Hiába az akár egy-két ezer forintos különbség, a hamis mosószer nagy valószínűséggel nem fogja kitisztítani a ruhánkat, sőt, lehet, még tönkre is teszi az anyagot.

– A hamis termékek között egyre nő a fogyasztók egészségére, biztonságára veszélyt jelentő termékek köre, a mosóportól a kozmetikai szereken keresztül a hamis óvszerekig terjed a paletta. Komoly kockázatai lehetnek annak, ha ilyen termékeket használunk – hívja fel a figyelmet a riportban Tóth Zita, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felvételén egy felderített tököli hamismosószer-gyártó üzem látható: az egyáltalán nem higiénikus környezetről és az itt készült hamis termékekről Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője beszél. Hozzáteszi, elkerülhetjük a hamis mosószereket, ha nem piacokon, garázsboltokban, hanem ismert márkaboltokban, drogériákban vásároljuk meg a tisztítószereinket.

A riportból az is kiderül, miről ismerhetjük fel a hamis mosószereket, illetve a Forró nyomon stábja paradicsompürés tesztet is végzett: arra voltak kíváncsiak, vajon hogy teljesít egy hamis és egy eredeti mosószer ha mosnak velük.

A hamis mosószerekről készült riport 36:03-tól látható.

zita-20130530 [1]