- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

A HP harcot hirdet a hamis termékek ellen Afrikában

A konszern csalás elleni programjának vezetője Accrában úgy fogalmazott, hogy a hamisítás hatalmas kihívás még az óriásvállalat számára is, mert aláássa a HP tekintélyét. De mint hozzátette, igazából – az ebből profitáló elkövetőket leszámítva – rossz mindenki számára, hiszen sokmilliárdos illegális forgalmat gerjeszt, és gyenge minőségű termékeket nyújt a vevők számára. A hamis nyomtatópatronok ugyanis ismeretlen vegyi anyagokból készülnek, károsítják a nyomtatókat, sőt még a környezetet is szennyezhetik. Tina Rose kiemelte, hogy ebben a küzdelemben egy pillanatig sem szabad lankadni, a cég éppen ezért keresi folyton az új módszereket, hogy miként léphet fel a csalók ellen a világ legkülönfélébb piacain.

A Hewlett-Packard épp azért látta el a festékpatronokat a legkorszerűbb biztonsági technológiával, hogy meg tudja védeni a vásárlókat a hamis termékektől. Így például a tintasugaras, illetve lézernyomtatókba való patronok holográfos azonosítókat kaptak. Ezen kívül a felhasználók okostelefonjukon, vagy számítógépükön keresztül ellenőrizhetik a patronokon található QR-kódok segítségével azok eredetiségét is, illetve ingyen letölthetik a HP azonosító szoftverét, amely program azonnal üzenetet küld, ha valami szokatlant tapasztal, és azt is megmondja, hogy mi a további teendő.

A konszern nyugat-afrikai képviselője megjegyezte: a Hewlett-Packard mindent elkövet, hogy termékeiket ne lehessen egykönnyen lemásolni, de ezzel együtt is nagyfokú körültekintést ajánlott a vevőknek.