- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - http://www.hamisitasellen.hu -

Plenáris ülést tartott az Európai Megfigyelőközpont

2013-10-31 20:24

Október 28 és 29-én tartotta Alicantéban plenáris ülését a Szellemi Tulajdoni Jogsértések Európai Megfigyelőközpontja, amelyen több mint 80-an vettek részt az EU tagállamainak kormányzati szerveitől, a hamisítással érintett iparágakat képviselő szervezetektől, civil szervezetektől, nemzetközi szervezetektől, valamint az EU intézményeitől. A plenáris ülésen bemutatták a Megfigyelőközpont 2013-as tevékenységét és folyamatban lévő projektjeit, kezdeményezéseit, valamint megvitatták a 2014-es évi munkatervet is.

Kiemelt figyelmet kapott az ülésen a „A szellemitulajdon-intenzív iparágak hozzájárulása az európai gazdasági teljesítményhez és foglalkoztatáshoz” című, szeptember 30-án közzétett tanulmány következtetéseinek az ismertetése, valamint az EU polgárainak a szellemitulajdon-védelmi tudatosságát ás attitűdjeit vizsgáló felmérés előzetes eredményeinek a bemutatása.

A 2014-es évben a Megfigyelőközpont tevékenységében kiemelt figyelmet kap a fiatalok szellemitulajdon-védelmi ismereteinek, tudatosságának a növelése, valamint a jogérvényesítésben közreműködő hatóságok munkájának segítése képzések és adatbázisok segítségével. A Megfigyelőközpont új honlapja előreláthatólag november végétől lesz elérhető. Az új honlap értékes gyűjtéseket fog tartalmazni a tagállamok és iparági szervezetek jogérvényesítési gyakorlatáról, eddigi tudatosságnövelő kezdeményezéseiről. A Megfigyelőközpont és az Europol együttműködésének eredményeként november első hetében speciális képzést tartanak a tagállamok jogérvényesítő hatóságainak a hamis autóalkatrészek és elektronikai eszközök témakörében.


A cikk elérhetősége:: http://www.hamisitasellen.hu/2013/10/plenaris-ulest-tartott-az-europai-megfigyelokozpont/

Copyright © 2013 Hamisítás Elleni Nemzeti Testület