- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Sajtómeghívó: kerekasztal-beszélgetés a műtárgyhamisításról az Art Marketen

Forrás: Art Market

Az Art Market szakmai partnerköréhez ebben az esztendőben a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, illetve a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is csatlakozott. A hivatal és a testület házigazdája lesz egy kerekasztal-beszélgetésnek, melynek célja a vásár profiljához illeszkedően annak tudatosítása, hogy hamisítványok a modern és kortárs művészek piacán is nagy számban vannak jelen, s az ellenük való fellépésnek speciális feladatai, ugyanakkor speciális lehetőségei is vannak.

Az SZTNH vendégeként a kerekasztal-beszélgetéshez Véronique Wiesinger asszony, a párizsi Annette és Alberto Giacometti Alapítvány igazgatója és vezető kurátora személyében illusztris külföldi vendége is csatlakozik. Alberto Giacometti köztudottan az egyik legtöbbet hamisított művész, ezért Wiesinger asszony tapasztalatai megkülönböztetett érdeklődésre tarthatnak számot. A téma ismert szakértői a kerekasztal magyar résztvevői is: Csillag Péter hagyatékkezelő, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum vezetője, Einspach Gábor igazságügyi szakértő, Kishonthy Zsolt, a MissionArt Galéria vezetője és Kármán Gabriella, a HENT műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője. A beszélgetést Emőd Péter művészeti író, a munkacsoport tagja vezeti.

A “Hamis kortársak” kerekasztal-beszélgetés
Időpontja: 2013. november 29., péntek, 16.00 óra
Helyszíne: Millenáris D épület / Inside Art terem

Az Art Marketre, illetve annak szakmai programjaira a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

szorolap_art_market [1]

Háttér-információ

November 28 – december 1. között idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Millenárison az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, mely hazánkban az egyetlen ilyen tipusú rendezvény és a rövid idő alatt is a régió egyik legfontosabb kortárs seregszemléjévé nőtte ki magát.

Az eddigi két vásáron az élvonalbeli hazai kortárs galériák mellett 14 ország galériái mutatkoztak be, elsősorban a közép-, kelet- és délkelet-európai régióból , de Nyugat-Európából, az USÁ-ból, Kanadából és Izraelből is. Számuk idén várhatóan tovább bővül, csakúgy mint a már tavaly is hatezer négyzetmétert elfoglaló kiállítótér.

A szervezők idén 20 ezer látogatóra számítanak, akiket a kiállító galériák, művészeti projektek mellett változatos szakmai programok, továbbá múzeumpedagógiai foglalkozások is várnak. A vásár idei kiemelt témája a globális, európai és hazai szinten egyaránt égetően aktuális társadalmi jelenség, a migráció. A La Grande Migration munkacímű program keretében látható kurátori tárlatot, melyen elsősorban a kiállító galériák által képviselt művészek mutatkoznak be, ugyancsak szakmai programok kísérik.