- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Hamis elektronikai alkatrészek a figyelem középpontjában

A rendezvénynek az ESCO (Electronics Systems Community, Elektronikus Rendszer Közösség) tagjai, valamint az ország kormányának Üzleti Innovációs és Szakképzési Minisztériuma (BIS) lesz a házigazdája, számol be az edn-europe.com. A találkozót ezen kívül az ipar képviselői is támogatják.

A hamis elektronikai alkatrészek egyre nagyobb problémát okoznak a szigetországban. A 2009-től 2011-ig terjedő időszakban a hamis alkatrészekről szóló bejelentések száma megnégyszereződött és azok már a legjobban védett forgalmazói láncokba is beszivárogtak. 2013-ban a Hamisításellenes Fórum (Anti-Counterfeiting Forum) weboldalára hetente átlagosan 30 bejelentés érkezett ezekkel kapcsolatban.

„A stratégiák a hamisítványok kínálati láncba kerülése ellen” címmel szervezett találkozón a szakma vezető szakértői számolnak majd be a hamisításellenes harc területén végzett kutatásaik legújabb eredményeiről. A résztvevők ezért széleskörű tájékoztatást kapnak majd a problémával kapcsolatban, valamint tanácsokat arról, hogyan juthatnak hozzá a cégük védelméhez szükséges friss információkhoz és útmutatásokhoz.