- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Hamis nyomtatópatronokat foglaltak le Lengyelországban

A hamis nyomtatópatronoknak olyan volt a csomagolása, hogy azok a gyanútlan fogyasztók számára megkülönböztethetetlenek legyenek az eredetitől. Az ilyen hamis termékek használata egyrészt alacsonyabb nyomtatási minőséggel jár, másrészt pedig károsítja a nyomtató-infrastruktúrát. Emellett persze azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket a hamisítványokat veszélyes és rossz körülmények között készítik. A lengyel hatóságoknak ezzel a fogással sikerült megakadályozniuk, hogy a fogyasztók káros árukat vásároljanak.

Az épület, amelyben a hamis termékeket raktározták, egy brit társasághoz köthető. Az interneten vagy telefonon keresztül leadott rendeléseket az egész kontinensre nézve az opole-i raktárból szolgálták ki. A rendőrségi akció során letartóztatott elkövetők akár két éves börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra is számíthatnak.

A nyomtatási kellékek hamisításának sajnálatos módon elég nagy hagyománya van, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyszerű volna utolérni az elkövetőket. Ezért is könyvelhető el különösen nagy sikerként a lengyel rendőrség fenti eredménye.