- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Megelégelte a hamisítványokat az olasz divatcég

A cég által indított perek általában az internetes kereskedelemmel kapcsolatosak, írja a fibre2fashion.com. A Salvatore Ferragamo eddig 345, a vásárlóknak hamis termékeket kínáló honlapot záratott be és 91 olyan domaint foglalt le, amely a “Ferragamo” nevet használta.

A lefoglalt címekre látogatókat figyelmeztetik az illegális tevékenységről és átirányítják őket a hivatalos kereskedői oldalakra. Sok esetben a cégnek azt is sikerült elérnie, hogy az oldalak készítőinek blokkolják a Paypal-fiókját.

A divatcég ezen kívül 33 e-kereskedelmi platformot figyel a világ minden részén és a termékeik hamis változatait áruló aukciók 79%-át sikerült leállítaniuk. Az internetről eltávolított áruk értéke meghaladta a 3 millió dollárt.

Az ilyen akciók mellett a Salvatore Ferragamo kártérítési pert indított  több domain-tulajdonos és hamisító ellen is, egy new york-i kerületi bíróságon például 15 domain-tulajdonos ellen folytat polgári peres eljárást. Az alperesek 95 olyan domain-t birtokoltak, amelyeken keresztül hamis árukkal kereskedtek. A bíróság ebben az esetben 4 millió dolláros kártérítést ítélt meg a cégnek.

“Kínában is akcióba léptünk, ott már nyertünk is egy polgári pert egy hamis termékeket áruló, felső kategóriás hotel ellen. Azt is sikerült elérnünk, hogy 15 ezer hamis árucikket lefoglaljanak és megsemmisítsenek, továbbá 10 büntetőpert megnyertünk ”, számol be az eredményekről Ferruccio Ferragamo, a Salvatore Ferragamo Csoport elnöke.

“2014-ben is harcolni fogunk a hamisítók ellenváltozatlan elhivatottsággal és elkötelezettséggel, növelve az ellenőrzésünket és szigorúbb lépéseket szorgalmazva, akár a vámhatóságoknál is”, tette hozzá Ferragamo.