- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

EU-s szervezetek véleményét várják a harmadik országokbeli jogérvényesítésről

A felmérés célja, hogy valós képet nyerjenek a szellemi tulajdonjogok védelmének és érvényesítésének helyzetéről különféle Unión kívüli államokban a jogérvényesítésben érdekeltek és közreműködők megkérdezésével. Az adatokat a Megfigyelőközpont fogja feldolgozni, majd továbbítani a Kereskedelmi Főigazgatóság felé.

A Főigazgatóság ezt követően az innen és egyéb forrásokból származó információk felhasználásával saját elemzéseket állít össze az érintett országokban uralkodó helyzetről. Amellett, hogy ezáltal megismerhetővé válik a szellemi tulajdonjogok védelmének helyzete, lehetőség nyílik arra is, hogy a Főigazgatóság segítse az ezen államokkal folytatott tárgyalások és egyeztetések előkészítő munkálatait.

A kutatás egyike azoknak az eszközöknek, amelyek javíthatják a szellemi tulajdonjogok érvényesítését harmadik országokban, így minden, a témában érintett uniós szervezet számára fontos annak megvalósulása.

Arra biztatunk minden érintettet, hogy töltse ki az angol nyelvű kérdőívet minden olyan ország tekintetében, amelyről információval rendelkezik vagy amellyel kapcsolatban ezen a területen érdekeltsége van. A kérdéseket március 10. és június 10. között lehet megválaszolni a következő internetes címen:  https://www.tmdn.org/uss/index.php?sid=64891&lang=en [1]

A kérdőív kitöltése várhatóan nem okoz majd nehézségeket, de ha segítségre van szüksége, a Megfigyelőközpont az ObservatorySurvey@oami.europa.eu [2] email címen várja a kérdéseket.