- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Lekerült Izrael a „Special 301 Report” listájáról

Izrael olyan szabadalmi törvényt fogadott el, amely megfelel az Egyesült Államok és Izrael között 2010-ben megkötött Egyetértési Megállapodásban (Memorandum of Understanding) foglaltaknak. Ez a memorandum olyan jogi és szabályozásbeli intézkedéseket vázolt fel, amelyekkel Izrael szabadalmi rendszere átláthatóbb, hatékonyabb és eredményesebb lehet, tájékoztat honlapján az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala.

A hivatal már 2012 szeptemberében eltávolította Izraelt a kiemelt figyelemben részesített országok listájáról, miután a közel-keleti ország előrelépést mutatott az Együttműködési Megállapodás megvalósításában.

Michael Froman üdvözölte a lépést és megjegyezte: a pozitív eredmény azt mutatja, hogy Izrael az Egyesül Államok partnere az innováció védelmében és népszerűsítésében.

A kereskedelmi törvény 301-es rendelkezése alapján az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala azonosítja azokat az országokat, ahol nem megfelelő és hatékonya szellemi tulajdonjogok védelme vagy nem biztosított az egyenlő és méltányos piacra jutás a szellemi tulajdonjogok jogosultjai számára. A kiemelt figyelemben részesített országok listáját pedig azon kereskedelmi partnerei számára hozta létre az USA, amelyek jogi szabályozása, gyakorlata különösen hátrányosan érinti az amerikai termékek kereskedelmét.