- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Megszólalt a hamis Gibson gitárok miatt letartóztatott férfi

„Nem tudtam, hogy hamisítványok”, védekezett Massey. A férfit két hete tartóztatták le, miután a Newschannel 5 nevű helyi tévé olyan képeket mutatott be róla, amelyeken egy hamis Gibson-t ad el egy Murfreesboro-i zálogházban, tájékoztatott honlapján a további fejleményekről maga a tévécsatorna.

Massey elismerte az adásvétel tényét, de állítása szerint ő csak egy lelkiismeretlen hangszerkereskedő áldozata, aki felbérelte őt a hamis gitárok eladására. „Én csak elmentem a zálogházba és megkérdeztem, mennyit adnának érte”, állítja Massey.

Murfeesboro-tól Nashville-ig a férfi hét hamis gitárt adott el egyetlen hét leforgása alatt. A hamisítványok jó minőségűnek tűnnek és valószínűleg nem az Egyesült Államokban gyártották őket, oda csak eladásra vitték be őket.

A Gibson főhadiszállása Nashville-ben található. Egy igazi Gibson tízezer dollárnál is többe kerülhet, a hamisítványokat ennek az árnak a töredékéért árulják.

Massey elmondása szerint a kereskedő azt állította, hogy a gitárok a Nashville-i gyárban készültek, de selejtek voltak és Kínába kellett őket küldeni javításra. Azt állította, hogy ezek után olcsón megveszik azokat Kínában, az Egyesült Államokban pedig újra eladják őket, körülbelül 800 dollárért. Massey 40 dollárt tartott meg minden üzlet után, a többi pénzt a kereskedő kapta.

„Kihasznált engem ez az ember”, mondta Massey, akit csalással vádolnak, de együttműködik a rendőrséggel. A nyomozók tudják a kereskedő nevét és a nyomában vannak. Az ügy során további letartóztatások várhatók.