- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Ipar napjai: kiállított a HENT és a HIPAVILON

A kérdések a szellemi tulajdon kezelésére, a különböző oltalmi formákra, a vállalkozók birtokában lévő szellemi vagyon felmérésére és a hamisított termékekkel kapcsolatos veszélyekre vonatkoztak. A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség új akcióval várta az érdeklődőket: a 10%-os kedvezményre jogosító kupon a cég bármely szolgáltatására [1] beváltható június közepéig.

12 ország több mint 270 kiállítójának részvételével zajlott 2014. május 27-30 között a legnagyobb hazai ipari szakkiállítás együttes a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Az IPAR NAPJAI kiállítási standjaival, kísérő eseményeivel a modern európai színvonalú szakkiállítások mintáját és gyakorlatát biztosítja a hazai piacon. A kiállításon nyolc szakterület mutatkozott be, azokon belül is kiemelten az ipari automatizálás, a fluidtechnika, a beszállítóipar, az ipari gépgyártás, a vegyipar, a logisztika, az energiaipar és a környezetvédelem. A termékek és szolgáltatások mellett a négy napos rendezvényen több mint ötven különböző előadásból válogathattak a mérnöktársadalom képviselői, az ipari innováció szakemberei, valamint a gyártók és forgalmazók.

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy azok a cégek tudnak versenyben maradni, amelyek folyamatos fejlesztésekkel és tudatos üzleti stratégiával haladnak előre. Húzóágazat lett például az autóipar, amelyben a magyar járműgyártás is dinamikus előrelépést mutat. Jól látszik, hogy a fejlődés motorja az innováció. Sikerét a hatékonyságnövelésben, gyártási-átállási idő rövidítésében, új eszközök gyors bevezetésében és új átfogó megoldások fejlesztésében lehet mérni.