- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Sziget 2014 A No kamu! sátorban megtudhatod, hogyan lehetsz rocksztár

Napközben rocksztár totóval várunk és ha jól tippelsz, aranylemez-oklevél a jutalmad! Hazaviheted, bekeretezheted, a jövőben pedig már csak színpadra kell állnod és előadnod a kedvenc dalodat. Ha mindkét tesztet hibátlanul töltöd ki, No kamu!-s kottafüzetet, turnézsebnaptárat is bezsebelhetsz tőlünk, ha pedig a rajongói oldalt erősíted, tiéd lehet egy autogramgyűjtő füzet. Végül kapsz egy pecsétet és továbbmehetsz a sátorban a következő állomásra.

Minden nap délután ötre visszavárunk, műhelyfoglalkozásokon mélyítheted el a tudásod, ismert előadókkal készülünk, a zeneipari szakma krémjét hozzuk el neked! Ma, csütörtökön, például Tóth Péter Benjámin érkezik a sátorba, az Artisjus kommunikációs igazgatója. A zeneipari trendekről és a szerzői jogokról fogunk beszélgetni vele, és biztosan el fog mesélni egy-két szaftosabb Artisjus történetet is. Semmiképpen ne hagyd ki! Jelentkezz fel a zeneipari állomás facebook eseményére [1] is, hogy még többet tudj meg az előadókról!

– Hogyan legyél rocksztár? Ez az alapkérdésünk itt a zeneipari állomáson – mondja a No kamu!-s stábtag. – A fiatalok abszolút érdeklődőek, nyitottak minden új információra. Úgy építettük fel a programot, hogy ne száraz jogi szakszöveggel találkozzanak, hanem nekik szóló, érdekes és informatív üzenetekkel a zeneiparról. Megkérdezem tőlük például, hogy mivel foglalkozik egy zenei aggregátorcég, hogy tudják-e, hol lehet levédetni egy zeneszámot, mit tartalmaz egy Hospitality Rider de azt is, általában a bevételek hány százalékát kell egy jó menedzsernek kifizetni. A teszteket legtöbben 60-70%-ra töltik ki, a kitöltés után együtt megbeszéljük, melyek a jó megoldások, így megismerik a jó válaszokat. A külföldi fesztiválozók is válaszolnak a tesztkérdésekre, aztán a megoldásoknál néha kiderül, hogy az ő országukban máshogy van, pl. az USÁ-ban egy művet nyilvántartásba kell venni a szerzői jog keletkezéséhez, Magyarországon a szerzői jog automatikusan adódik.

Az ötórai beszélgetések mindig nagyon érdekesnek ígérkeznek. Tegnap Vörös András, a Superbutt énekese és Horváth Péter, a ProArt igazgatója volt a vendégünk. A zenekar-alapításról és annak jogi vonatkozásairól beszélgettünk, aztán arról is esett szó, mi a helyzet például, ha két zenekar egymástól függetlenül ugyanazt a nevet választja, vagy hogy szükséges-e a tagoknak egymás között szerződést kötni. Ma Tóth Péter Benjámin, az Artisjus kommunikációs igazgatója érkezik hozzánk. A zeneipari trendekről és a szerzői jogokról fogunk beszélgetni vele és arra készül, hogy minden kérdést, amit a fesztiválozók feltesznek, megválaszoljon. Szóval gyertek, kérdezzetek!

További részletek az állomás vendégeiről és a témákról

Jó a zenéd, de nem tudod, hogyan juttasd el a közönséghez? Nem tudsz eligazodni a szerzői jog útvesztőjében? Szeretnél betekintést nyerni a zeneipar működésébe, a turnészervezésbe, vagy érdekelnek az igénybe vehető hazai és nemzetközi támogatások, pályázatok? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, gyere el az öt napon át tartó műhelyünkre!
A műhelyek időpontjai:
minden nap 17.00 órától
Témák:
aug. 13. szerda: Az első lépések: zenekaralapítás. Vendégünk: Vörös András
aug. 14. csütörtök: Zeneipari trendek és szerzői jogok. Vendégünk: dr. Tóth Péter Benjamin
aug. 15. péntek: Kommunikáció és turnészervezés. Vendégünk: Vitáris Iván
aug. 16. szombat: Kiadók vs. online zeneterjesztés. Vendégünk: Bodrogi András
aug. 17. vasárnap: Tehetségkutatók, pályázati lehetőségek, szponzoráció. Vendégünk: Szalai Attila
A részletes programért kattints a műhely facebook esemény [1]ére!

Tóth Péter Benjámin, az Artisjus kommunikációs igazgatója előadást tart: