- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Simpson család inspirálta borosüvegeket terveztek

Orosz dizájnerek, Constantin Bolimond és Dmitry Patsukevich tervezték meg a letisztult, minimalista borosüvegeket, amiket egyszerre inspiráltak a Simpson család karakterei, Marge és Homer Simpson, és a híres holland festő, Pieter Mondrian stílusa. A projektnek a “Wine, or maybe not?” nevet adták, ugyanis az üvegen egy vicces felirat hirdeti, hogy tartalma lehet bor, vagy valami más is, lényeg, hogy biztosan nem fogunk csalódni. A színek megfelelő kombinációjának köszönhetően pedig azonnal beugranak az ikonikus rajzfilmfigurák, Homer és Marge Simpson alakjai.

Sajnálatos hír viszont a sorozat rajongóinak, hogy az üvegeket nem lehet megvásárolni, csak koncepció formájában léteznek. Ennek ellenére a Twentieth Century Fox máris szerzői jogok megsértésével vádolják a dizájn megálmodóit, Bolimondot és Patsukevichet. (Azóta egyébként a Fox utasítására már a Behance oldalukon is ki kellett kockázniuk a figurákat és neveiket, amire a tervezők egy vicces kis rajzzal is reagáltak.)

Bár ha abból indulunk ki, hogy a sorozat fiktív sörmárkája, a Duff, amit Homer Simpson előszeretettel fogyaszt, már kapható a boltok polcain, lehet, hogy egyszer a Simpson-rajongók újabb álma is valóra válik, és ilyen borosüvegekből kortyolgathatnak.