- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

A Breaking Bad sorozat illegális letöltéseinek száma kiugróan megnőtt az Emmy díjátadó után

Az emberek különböző okok miatt töltenek le TV műsorokat és más médiamegjelenéseket. Az elérhetőség fontos tényező, mint ahogy az ár is. Egy másik lényeges mozgatórugója az illegális letöltéseknek a figyelem vagy promóció a hagyományos médiában.

Ez utóbbit illusztrálja egy új kutatás, amit a kalózkodást ellenőrző cég, a CEG TEK végzett. Azt állapították meg, hogy az Emmy díjra jelölt TV-sorozatokat jelentősen többen töltötték le a díjátadó után.

A cég 50 Emmy díjra jelölt műsor kapcsán figyelte meg a BitTorrent használóinak tömegét, és azt tapasztalta, hogy hirtelen megnőtt a az illegális letöltések aránya.

A Breaking Bad sorozat részeinek letöltése, amely megnyerte a legjobb dráma sorozat díját, valamint számos egyéb egyéni díjat, 412 százalékos növekedést mutatott a díjátadó után.

Az illegális letöltők száma legalább 340 százalékkal megnőtt az Emmy másnapján az alábbi sorozatok esetében: A törvény nevében, Kártyavár, Homeland: A belső ellenség, Híradósok. Ezek a csúcsértékek szokatlanok a CEG TEK szerint, akik megjegyzik, hogy a megfigyelt 50 műsorból 47 esetében nőtt a megosztók száma.

„Általában az illegális letöltések száma hétvégente nő meg, de a megfigyelt 50 műsorból 47 esetben a növekedés az Emmy díjátadónak köszönhető, ” nyilatkozta a CEG TEK műszaki igazgatója, Jon Nicolini.