- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

5 millió fontnyi hamis árut talált a manchesteri rendőrség

A Greater Manchester Police (GMP) számos szervezettel együttműködve ütött rajta a hamis árun. Az akció során illegális pénzhitelezésre és egy sor más bűncselekményre is fény derült. A művelet része a „Programme Challenger”-nek, amely a régió legnagyobb akciója a szervezett bűnözés súlyos formái ellen, jelenti a securingindustry.com.

A Programme Challenger részeként a GMP Észak-Manchesterben, pontosabban Cheetham Hillben a hamis áruk értékesítését vette célba. Eddig a héten összesen 5 millió font értékben foglaltak le árut, és 13 embert tartóztattak le hamisítással kapcsolatban. Az érintett márkák között megtalálható a Gucci és az UGG is.

A GMP szerint azon túl, hogy a helyi törvényes vállalkozásokat megkárosítják, a hamis áruk értékesítése több más súlyos bűncselekményt is elősegít, mivel sok ilyen üzletben illegális munkavállalók dolgoznak.

Chris Mossop, a GMP egyik nyomozó felügyelője azt nyilatkozta „Ha valaki megvesz egy hamis kabátot vagy kézitáskát, azzal közvetve a bűnözői csoportokat támogatja, akik a pénzt további illegális, és gyakran erőszakos tevékenységekre vagy fegyverek és drogok vásárlására fordítják. A boltosok nem csak alkalmazzák az országban illegálisan itt tartózkodókat, de sokszor az országba lépésükben is segédkeznek.”

„Félreértés ne essék, a hamis áruk értékesítése nem áldozat nélküli bűncselekmény – közösségeket tehet tönkre, a helyi üzletek zsebéből veszi ki a pénzt, akik így lehúzhatják a rolót.”

„Keményen dolgozunk nem csak azon, hogy eltávolítsuk ezeket a bűnözőket és tevékenységüket az utcákról, hanem azon is, hogy a helyi lakosokat és vállalkozásokat elérjük, megbeszéljük velük a problémákat és segítséget nyújtsunk, miközben felhívjuk a figyelmet a szervezett bűnözésre, és arra, hogyan lehet fellépni vele szemben.”

„A munka nem áll meg itt – mint mindig, továbbra is igyekszünk megvédeni a közösséget és a kiszolgáltatott embereket azoktól, akik igyekszenek kihasználni őket.”