- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Lecsapott a NAV: több mint ötvenmillió értékű árut foglaltak le

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Rajka térségében ellenőriztek egy Németországba tartó román rendszámú kisbuszt, amelynek rakterében több ezer üveg különféle márkájú parfümöt találtak kartondobozokba csomagolva. A jármű vezetője 33 különféle márkájú, összesen 3000 darab parfümről átadott egy számlát, amely összesen 3 millió forintról volt kiállítva azonban a vevő nem volt rajta feltüntetve.

A vizsgálat során a parfümökből 1400 darabbal több került elő a járműből, mint amennyi a számlán szerepelt, azonban a márkás termékek csomagolásának kialakításából valamint a számlán szereplő 1000 Ft/darab árából kiindulva a pénzügyőrök feltételezték, hogy azok hamisítványok, ezért szakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakértői vélemény alapján a parfümök mindegyike (többek között: Dior, Nina Ricci, Clinique, Givenchy, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, stb.) a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítvány.

A pénzügyőrök az összesen 4400 darab, több mint 57 millió forint értékű hamis parfümszállítmányt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.