- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

A Xerox leszámol a hamisítókkal

A hamis termékek terjesztésének visszaszorítása érdekében a Xerox szigorúan ellenőrzi az eredeti kellékanyagokra vonatkozó megrendeléseket és azok elosztását, továbbá együttműködik a kormányzati hatóságokkal is. A cég legfrissebb hamisítás-ellenes erőfeszítéseinek eredményei:

A hamisítási törekvések meghiúsításán túl a Xerox felkutatja azon forgalmazóit is, akik illegális utángyártott kazetták kereskedésével foglalkoznak (olyan termékekkel, amelyek az eredeti gyártó jelzésével ellátva kerülnek forgalomba), és rákényszeríti őket a törvénytelen tevékenység felfüggesztésére. A szellemi tulajdonjog védelmén keresztül a Xerox harcol a termékek rossz színben való feltüntetése, illetve a végfelhasználók megtévesztése ellen is. A vállalat ezen területen elért legfrissebb eredményei: a Xerox védjegyhez kapcsolódó jogok érvényesítése Romániában és egyéb fejlődő országokban, elérve azt, hogy a viszonteladók eltávolítsák kínálatukból a jogsértő termékeket, teret adva ezzel az eredeti Xerox áruk számára.

“A hamis kazetták között közismerten nagy gyakorisággal lehet találni rossz minőségűeket, amelyek miközben gyenge nyomatminőséget eredményeznek, akár súlyosan is károsíthatják a nyomtatók létfontosságú alkatrészeit. A terület várhatóan a jövőben is nagyon aktív és agresszív marad, mi azonban azon dolgozunk, hogy megvédjük ügyfeleinket és megállítsuk a hamis és illegális árucikkek terjedését.” – hangsúlyozta Kevin Weaver, a Xerox Supplies Business Group márkavédelemmel foglalkozó alelnöke.

A Xerox szerte a világon ellenőrzi az elosztó helyeken található készleteket, hogy igazolja a termékek eredetiségét, és hogy felszámolja a hamis cikkek forgalmazását.