- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

VOLT fesztivál 2016 Idén is vár a HENT programsátra Sopronban

A VOLT fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amely a koncertélmények mellett igyekszik különleges tematikájú programokkal is szélesíteni a fesztiválozók látókörét.

Azokat, akik két ütős koncert között egy kis kreatív felfrissülésre vágynak, szeretettel várja június 29. és július 2. között a HENT No KAMU! programsátra. Szerdától 50 négyzetméteren látja vendégül a fiatalokat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért csapata 12 és 18 óra között. A cél idén is az, hogy játékos formában minél több emberben tudatosodjon a hamisítványok vásárlásának kockázata, az igaz és a hamis közötti különbségek felismerése, és szórakoztató formában mutassa be a szellemi tulajdon fontosságát. Idén kiegészül a csapat: külön gyógyszerhamisítás elleni szekció segít megismerni a gyógyszerhamisítás veszélyeit.

Igaz-hamis a termékek világában

A világon ma már mindent hamisítanak. Ezekkel a hamisítványokkal pedig mi is találkozhatunk mindennapjaink során, az interneten rendelt termékektől kezdve az online világban keringő filmekig-zenékig bezárólag mindenhonnan hamis termékek leselkednek a gyanútlanokra. A NO KAMU! sátorban meglepő példákkal és érdekességekkel szemléltetik mindezt a látogatóknak.

A tárgyakat nemcsak megtekinteni lehet, de alaposan megvizsgálni is, a felkészült válaszolókat pedig értékes ajándéktárgyakkal, fesztivál-kiegészítőkkel jutalmazzák a kiállítás szervezői. Mindezek mellett a stáb szívesen válaszol a kérdésekre és leplezi le a legtöbbször nem is olyan könnyen felismerhető különbségeket eredeti és hamisítvány között.

Ügyességi és tudás alapú játékok

A tavalyi felhozatalhoz képest újdonság lesz a manipulátoros játék, továbbá a közkedvelt Fiberszkóp vagy más néven csőgörény is megújul. A sátor egyik legnépszerűbb játéka idén egy nagyméretű installációként valósul meg. Ezen kívül lesz még logófelismerés, izgalmas totók, amelyek méltán lesznek népszerűek a szellemi kihívásokat keresők körében. Emellett meglepetésekkel is készülünk, amelyeket a helyszínen ismerhetsz meg. Gyere el és próbáld ki magad új helyzetekben, interaktív játékokban, hiszen nemcsak nyereményekre, de újdonsült tudásra is szert tehetsz.

Mire lesz még érdemes odafigyelni?

A programsátorban a szokásokhoz híven interaktív előadásokon is részt vehettek, ahol a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának munkatársaitól megtudhattok mindent a szellemi tulajdonról, a jogvédelemről és a szerzői jogról, sőt, az is kiderül, hogyan lehet valakiből igazi rocksztár. A fesztivál ideje alatt a hazai könnyűzenei élet szereplői közül többen is felbukkanhatnak majd a No KAMU! sátránál, akik minden bizonnyal a kérdéseitekre is szívesen válaszolnak majd.