- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Tyúkok helyett kenderültetvényt és hamis gyógyszert találtak

Ha piacra kerül, több százezer eurós hasznot hozott volna a töméntelen hamisított gyógyszer, amelyet a rendőrség egy Ivano-Frankivszk megyei falucska határában fekvő baromfiüzemben találtak. Azt követően ütöttek rajta a telepen, hogy fülest kaptak, amely szerint marihuánát is termelnek.

A jelenleg magánkézben lévő telepen figyelemelterelésképpen néhány tyúk és liba is téblábolt, ám a hangárokban nagyban folyt a kendertermesztés.

Arra viszont a rendőrök sem számítottak, hogy a szomszédos hodályban hatalmas ládákba, sőt dombokba halmozott gyógyszerekre bukkannak. Egy szomszédos helyiségben pedig a hozzájuk való dobozokat, tégelyeket és fiolákat is megtalálták – mindegyik drága készítmények márkajelzéseivel volt ellátva.

A talált „gyógyszerek” mindegyike olcsó hamisítványnak bizonyult. Az is kiderült, hogy ebben az üzemben csak csomagolásukat végezték, a tablettákat és drazsékat valahol máshol gyártották.

A mennyiséget illetően a rendőrségi jelentés megjegyzi, hogy teherautó-számra szállították át őket egy hatósági raktárba.

A rajtaütés időpontjában a helyszínen csupán egy őr tartózkodott, aki semmit nem tudott az üzem működtetőiről. Sőt a falusiak sem sejtették, mi folyik valójában a telepen.

A hamis gyógyszereket előállító és forgalmazó bűnszervezet felgöngyölítésére nyomozást indult – írja a Szevodnya internetes kiadása.