- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

RIPORT Jogvédett online tartalmak, hamisított termékek – kutatás a 18-26 éves fiatal felnőttek körében

Tudatos fogyasztóvá kell nevelni az internetes tartalom felhasználóit – hangsúlyozta Horváth Péter, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) munkacsoportvezetője csütörtökön az M1 csatornán

Kifejtette: bár nem könnyű, de fontos, hogy a tartalom felhasználója felismerje a legális, illetve a kalóz forrást, és tudatosan hozzon döntést a legális forrás felhasználásról.

Kovács Gábor kutatásvezető elmondta, hogy ezer fős mintában mérték fel a fiatalok internethasználati szokásainak változását, köztük a jogvédett tartalmakhoz való viszonyukat.

Horváth Péter rámutatott arra, hogy az interneten is elterjedt az előfizetéses tartalomszolgáltatás, a férfiak hajlandóbbak a legális tartalom használatáért fizetni, mint a nők.
A HENT közleménye szerint a fiatal felnőttek negyede nem tudja egymástól megkülönböztetni a legális és az illegális oldalakat.
A kutatás kimutatta, hogy a fiatalok több mint négyötöde zenehallgatásra, háromnegyede filmnézésére, kétharmada vásárlásra, 50 százaléka pedig játékra is igénybe veszi az internetet.

(forrás: MTI)

A teljes riport az alábbi linken hallgatható meg:
https://www.mediaklikk.hu/vi…/ma-reggel-2017-11-09-i-adas-5/ [1]

A kutatásról készült összefoglaló itt érhető el:   KutatásFree_Összefoglaló [2]