- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

SAJTÓKÖZLEMÉNY 100 doboz potencianövelővel furikázott egy férfi

A vád szerint a vádlottat idén  február 19-én éjjel, Szendehelyen a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták, melynek keretében gépjárművét is átvizsgálták. A személygépkocsijában a rendőrök 100 doboz, összesen 505 szem különféle potencianövelő szert találtak.

A gyógyszerek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, az országban nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek, hazai patikákban nem szerezhetők be.

A vádlott az illegális terméket Budapesten vásárolta. A törvény csak az ilyen szer indokolatlan mennyiségben történő megszerzését bünteti, amely alatt olyan mennyiséget kell érteni, amelyről megállapítható, hogy az a személyes szükségleteket meghaladja. A vádlottnál megtalált gyógyszermennyiség ezt nyilvánvalóan túllépte.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egészségügyi termék hamisítása miatt vádat emelt egy 42 éves, budapesti férfival szemben, aki több mint 500 szem különböző típusú potencianövelő szert tartott magánál. A vádiratában a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását, továbbá az illegális gyógyszerek elkobzását indítványozta.

potencianovelo [1]

 

 

 

 

  A fotó illusztráció

cikk forrása:  http://promenad.hu/2018/07/22/kemeny-csavo-100-doboz-potencianovelovel-furikazott/ [2]