- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Cikk Illegálisan érkeztek a potencianövelők és a növekedési hormonok

Feltételezhetően engedély nélkül importált különböző potencianövelő és vágykeltő gyógyszereket, valamint testtömegnövelő hormonokat az a magyar vállalkozás, akinek a részére érkező, Szingapúrban feladott légi szállítmányban a pénzügyőrök mintegy 900 kilogramm, több mint 20 ezer doboz, fogyasztásra kiszerelt tablettát találtak.

kamagra [1]

 

 

 

 

 

 

A NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani.

A gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, azonban a magyarországi címzett ilyen engedéllyel nem rendelkezett, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.

A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

(forrás: NAV)