- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - http://www.hamisitasellen.hu -

Cikk41 ezer üveg, avagy 3700 liter hamis parfümöt foglalt le a NAV

2019-08-15 11:06

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le, írja Facebook-bejegyzésében a hivatal.

A JOGTULAJDONOSOKNAK OKOZOTT KÁR CSAKNEM ELÉRI AZ EGYMILLIÁRD FORINTOT.

A pénzügyőrök egy budapesti raktárépületet ellenőriztek, ahol különböző „márkásnak” tűnő termékre bukkantak. A kozmetikai szettekről, a bluetooth hangszórókról, a különböző márkajelzéssel ellátott parfümökről (Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani, Chanel stb.) és napszemüvegekről (Carrera, Oakley, Police stb.) a szakértők egyértelműen megállapították, hogy azok mind hamisítványok.

 

A gigantikus méretű „árukészlet” összeszámolása két napig tartott, amely alatt összesen 41 ezer üveg (3 700 liter) parfüm, 16 ezer napszemüveg, 5 ezer különféle szépségápolási termék, valamint 250 JBL hangszóró utánzat került elő.

 A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek, hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

A hatóság emberei a hamis árukat lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

a cikk forrása: https://index.hu/gazdasag/2019/08/15/41_ezer_uveg_avagy_3700_liter_hamis_parfumot_foglalt_le_a_nav/

 


A cikk elérhetősége:: http://www.hamisitasellen.hu/2019/08/41-ezer-uveg-avagy-3700-liter-hamis-parfumot-foglalt-le-a-nav/

Copyright © 2013 Hamisítás Elleni Nemzeti Testület