- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Megtévesztésre alkalmas csomagolásban hamis mosógéleket foglalt le a NAV

A NAV pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak az M5 autópályán, amelynek során megállítottak egy magyar állampolgár által vezetett magyar rendszámú tehergépjárművet.

A fuvarokmányokból kiderült, hogy a sofőr 4.314 darab 4,75 literes kiszerelésű mosógélt szállított Magyarországról egy cseh gazdasági társaság részére.

A pénzügyőrök a jármű rakterének felnyitásakor látták, hogy a szállított mosógél csomagolását egy világmárka logójával látták el, azonban a termékek címkéi valamint a zárókupakok hibásnak és az eredetitől eltérőnek tűntek. A pénzügyőrök ezért szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a szállítmányban található úgynevezett DuoPack kiszerelésű folyékony mosógél termékek a megtévesztésig hasonlítanak egy ismert világmárkára, azonban azok nem eredetiek, hanem hamisítványok.

A szakvélemény alapján a pénzügyőrök a 15 millió forint piaci értéket meghaladó szállítmányt lefoglalták és az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói iparvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.