- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

December 12-én indul a magyar Spotify

A 2008-ban indult, a digitális világhoz közelebb álló magyarok által lényegében azóta várt Spotify lényege, hogy nem kell gyűjtögetni a zenéket a számítógépünkre, azokat folyamatosan hallgathatjuk a gépen. Ennek egyik előnye, hogy a kínálatba folyamatosan bekerülnek a legújabb zenék, melyek beszerzésével nem kell külön foglalkoznunk; a másik előny pedig az, hogy a zenei tárház nem foglal el 20-30-100 gigányi értékes területet eszközünk tárhelyéből.

A Spotify számítógépes klienssel és mobilos (iOS, Android) alkalmazásokkal is használható. Bár alapesetben online kapjuk a zenefolyamot, természetesen beállítható, hogy egy-egy felvételt vagy albumot átmenetileg netkapcsolat nélkül is hallgathassunk.

A szolgáltatás ingyenes verziójánál az első hat hónapban csak a reklámokat kell elviselnünk, cserébe korlátlanul hallgathatunk zenét. Fél év után azonban a keretünk havi 10 órára csökken. A havonta 5 euróba (kb. 1500 forint) kerülő Spotify Premium korlátlan zenehallgatást tesz lehetővé, itt azonban csak 30 napos az ingyenes próbaidőszak.

A Spotify a hazai nyitás után nem szab ránk semmit. Így nem kerül magyar felület a zenehallgató szoftverbe, bár ez nem túl nagy baj, mert a play-pause-stop-search funkciók egyszerűen értelmezhetők.

További cikkek a témában:
Index [1], Computerworld [2], hwsw.hu [3], Kreatív [4]