- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Jogsértő oldalak megjelenítését tiltatták le a Google, a Microsoft és a Yahoo keresőiben Franciaországban

A több mint 120 filmgyártót – köztük olyan nagy cégeket is, mint a Paramount vagy a Sony – képviselő francia L’Association des Producteurs de Cinéma (APC),  a La Fédération Nationale des Distributeurs de Films-el (FNDF), valamint több egyéb, filmgyártással és forgalmazással foglalkozó szervezettel összefogva olyan oldalak keresőprogramjainak találati listájáról való letiltását kérték, amelyek mind az Allostreaming, a Fifostreaming és a Dpstream nevű stream-oldalak variációi.

A francia Legfelsőbb Bíróság nyilatkozata szerint a keresőoldalakat arra kötelezték, hogy minden rendelkezésükre álló legális módon és hatásos eszközzel próbálják meg azt elérni, hogy az oldalak ne legyenek rajtuk keresztül elérhetők, ide értve akár a domain nevek blokkolását is. Ezen felül bizonyos internetszolgáltatóknak, így például az Orange-nak, a Free-nek, a Bouygues Télécomnak, az SFR-nek, a Numéricable-nek és a Darty Télécomnak is előírták, hogy országos szinten ők is tiltsák le az oldalakhoz való hozzáférést.

 Az eljárás nyertesei úgy vélik, hogy a Legfelsőbb Bíróságnak az ügyben hozott döntése azt a törekvést támogatja, hogy az internetszolgáltatóknak és a keresőoldalaknak együtt kell működniük a jogosultakkal az irodalmi és művészeti alkotások védelmében az interneten.

 A cégek szerették volna elérni azt is, hogy a végrehajtás költségei az internetszolgáltatókat és a keresőoldalakat terheljék, de a bíróság ezen kérelmüket elutasította.

 A Google-nek, a Yahoo-nak és a Microsoftnak két hete van arra, hogy eleget tegyenek a bíróság döntésében előírt kötelezettségüknek.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]