- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Weboldalakat zárattak be a hamisításellenes golfosok

A  finance.yahoo.com-on olvasható hír szerint a végső ítélet meghozatala után ezen weboldalak látogatóit a keepgolfreal.com (“maradjon a golf igazi”) című oldalra irányítják majd át, ahol további információkat találnak arra vonatkozóan, hogy miként kerüljék ki a hamisítók csapdáit.

Az illegális oldalakon többek között ütőket, labdákat, ütővédőket és golfzsákokat árultak. A végzés értelmében az oldalakhoz tartozó PayPal-számlákat is befagyasztották és a rajtuk lévő pénzt egy másik, zárolt számlára irányították át az eljárás befejezéséig.

Dave Cardero, a TaylorMade-adidas szóvivője szerint “az ehhez hasonló oldalak a világ minden táján rászedtek már vásárlókat hamis golfütők eladásával”. A tőlük kapott információt használjuk fel az ilyen peres eljárásokban azért, hogy a jövőben másokat ne károsíthassanak meg.”

 Brian Lynch, a Callaway egyik vezetője szerint “talán nem lehetséges minden oldalt egyszerre leállíttatni, de minden leállított oldal ezreket ment meg attól, hogy bűnözők áldozataivá váljanak.”

Nem a mostani az első eset, hogy a Golf Group ilyen eszközökhöz nyúlt a hamis ütők gyártása és kereskedelme elleni harcban: 2012-ben például több mint 250, hamis golfeszközöket forgalmazó weboldal ellen léptek fel sikeresen. A világ öt legnagyobb golfeszköz-gyártóját magában foglaló Golf Group céljának tekinti, hogy információkkal szolgáljon a fogyasztóknak arról, hogy hogyan ismerjék fel a hamis golfeszközöket. Erre weboldalukat, a www.keepgolfreal.com-ot [1] használják. Munkájuknak köszönhetően 2004 óta több tucat gyártón, összeszerelőn és raktározón is rajtaütöttek a kínai hatóságok és más illetékes szervezetek. A Golf Club és a kínai hatóságok együttműködése következtében 2012-ben 500,000 terméket koboztak el és 14 helyszínen 30 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]