- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Bűnösnek vallotta magát a hamis gyógyszereket vásárló texasi orvos

Dr. Eduardo Miranda 2007 és 2009 között vásárolt a hamis címkékkel ellátott gyógyszerekből, írja az esetről a safemedicines.org. Ezeket attól a Quality Speciality Products (QSP) nevű cégtől szerezte be, amely az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának beszámolója szerint hamis Avastin importálásába keveredett. A Bridgewater Medical és a Montana Healthcare Solutions nevű cégekkel együtt ez a vállalkozás is szerepelt abban a figyelmeztető levélben, amit az FDA 2012-ben küldött ki az amerikai orvosoknak. Ez a levél arra figyelmeztetett, hogy az e forrásokból vásárolt, jóvá nem hagyott gyógyszerek között hamis Avastin is előfordulhat.

Az üzenetben tájékoztatták az információik szerint ilyen forrásokból vásárló orvosokat, hogy ezek a cégek sok olyan gyógyszert forgalmaznak, amelyek nem rendelkeznek az FDA engedélyeivel, illetve hamis Avastin is található az általuk kínált gyógyszerek között. Az FDA arra is figyelmeztette őket, hogy ezek a hamisítványok (mivel hatástalanok vagy egyébként nem biztonságosak), a páciensek egészségét is veszélyeztethetik.

2011 óta az FDA 29 államban, 145 érintett intézmény részére küldött figyelmeztetést engedély nélküli rákgyógyszerek használata miatt.