- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Eltávolítja a káros reklámokat a Google

A Google a bizreport.com portál beszámolója szerint jelentős technikai, anyagi és emberi erőforrások ráfordításával kíván fellépni a „rosszreklámok” ellen és megvédeni az internetet használókat. A nyilatkozó szakember szerint szakértők százai áldozzák a karrierjüket a probléma elleni harcra.

Ugyanakkor miközben a felfedezett és eltávolított káros hirdetések száma nőtt, ezzel párhuzamosan évről évre csökkent a kitiltott hirdetők száma. Míg 2012-ben 850.000 hirdetőt tiltottak ki, ez a szám 2013-ban  270.000-re csökkent.

A Google más lépeseket is tesz azért, hogy a hirdetések világa biztonságos maradjon. 14000 hirdetőt tiltottak le például azért, mert hamis árukkal kereskedtek, továbbá 2 millió illegális, internetes “gyógyszertár” működését tették lehetetlenné, és 5000 AdSense fiókot szüntettek meg szerzői jogok megsértése miatt. 1800 weboldal és 4000 AdWords fiók esetében szüntették be a szolgáltatást, mert azok tech-supportnak álcázott, csaló oldalakkal voltak kapcsolatosak. Ezen kívül 10.000 olyan oldalt zárattak be, amelyek gyors meggazdagodást ígérő csalásokat hirdettek.

A Google szakértő következtetése szerint ugyanakkor ez egy folyamatos, mindig új fordulatokat tartogató harc, ahol . az elkövetők  fáradhatatlanok, sokszor kifinomult módszerekkel dolgoznak és eszük ágában sincs abbahagyni jogsértő tevékenységeiket.  Azonban a Google sem tétlenkedik, hiszen kiemelt fontosságú számukra a felhasználók védelme, így .  folyamatosan dolgoznak azért, hogy biztonságban érezhessék magukat az interneten – derült ki nyilatkozatából.