- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Új egészségalkalmazás segíti a gyógyszert vásárlókat

egeszsegGPS [1]Az Egészség GPS nevű mobilalkalmazás folyamatosan frissülő adatbázisában gyógyszertárak, kórházak és egyéb gyógykészítményt értékesítő üzletek (benzinkutak, drogériák) mellett sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák és – egyelőre csak budapesti – gyermekorvosi ügyeletek is szerepelnek. Az alkalmazás adatbázisában naprakész információk találhatók az ügyletes patikákról is.

Az Egészség GPS nem csak megmutatja a legközelebbi megoldást, de meg is tervezi az útvonalat a kiválasztott célhoz, attól függően, hogy használója autóval, vagy tömegközlekedéssel kívánja megközelíteni. Az alkalmazással elérhető az intézmények részletes adatlapja telefonszámmal, nyitvatartási idővel, és értékelni, vagy akár kedvencnek is lehet jelölni őket. Az Egészség GPS Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra tölthető le.

Az új mobilalkalmazás áttételesen támogatja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és szakmai partnerei gyógyszerhamisítás elleni küzdelmét is, hiszen megmutat minden olyan lehetőséget, ahol legálisan vásárolhatunk gyógyszert és biztosak lehetünk abban, hogy a készítmény eredeti, ellenőrzött és biztos forrásból származik.

A mobilalkalmazás is egyértelműen mutatja: piacon és utcán, ponyváról vagy furgonból nem ajánlott semmilyen gyógyszert vásárolni. Bármivel is érvel az árus, azok a készítmények bizonytalan forrásból erednek és minden valószínűséggel hamisak és ezáltal komoly egészségügyi kockázatot rejt bevételük, alkalmazásuk.