- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Világméretű hamis DVD-ket terjesztő szervezet Floridában

Az ügy 2010-ben kezdődött, amikor szövetségi ügynökök egy hamis dvd-kkel teli bőröndöt foglaltak le az orlandói repülőtéren, írja az ügyről a myfoxtampabay.com. A lemezek dobozai valódinak tűntek, azonban a korongok arany hátlapja azonnal elárulta, hogy hamisítványok. Összesen hat lakelandi személy foglalkozott a hamis DVD-k kereskedelmével, amiket az Amazonon és az eBay-en árultak, köztük volt egy baseballereklye-bolt tulajdonosa is, bizonyos John Gaglione.

“Ő és a családja magasabb szintre emelték a dolgot. Nem csak az interneten árultak, kereskedtek, de bolhapiacokon és a sportereklye-boltjukban is, rengeteg pénzt keresve ezzel”, számolt be az ügyről az amerikai Belbiztonsági Szolgálat egyik ügynöke. Hozzátette: a bűnösök nyolc hónap leforgása alatt félmillió dollárt kerestek az illegális ügyleteken.

Kattintson a videóra és nézze meg a Fox 13 csatorna tényfeltáró riportját!

FOX 13 News [1]

A lemezek egy kínai személytől, bizonyos Csian Huangtól érkeztek, akit csak “China Glen”-nek neveztek. A férfit a Belbiztonsági Szolgálat az Egyesült Államokba csalta Clark nevében azzal, hogy új üzleti lehetőségekről tárgyalhat. Megérkezése után letartóztatták, ő pedig mindent bevallott a hatóságoknak, ezzel kivételesen értékes információkat szolgáltatva a hamisítóiparról.

Az ilyen jellegű tevékenységek évente sok milliárd dolláros veszteséget okoznak a filmiparnak, jegyezte meg az üggyel kapcsolatban Michael Robinson, az MPAA elnökhelyettese.

“Nem csak a sztárokról és nagynevű producerekről van szó”, mondta, “hanem a varrónőkről, a kamerák mögött a háttérben dolgozókról és mindenkiről, akit az iparág foglalkoztat.” Robinson szerint ők mindannyian vesztesei a hamisítók tevékenységének.

A DVD-s bűnszövetkezet kilenc tagja már a büntetését tölti. Az utolsóként elítélt tagot 33 havi börtönre ítélték, a főszervező, “China Glen” pedig 51 hónapos börtön- és 1,2 millió dolláros pénzbüntetést kapott.