- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Eredményes a hamisításellenes oktatás

A felmérés az IEC tagjainak a hamis elektromos eszközök okozta veszélyekről való tájékozottságát vizsgálja, írja a csemag.com portál. Az eredmények szerint a tájékoztatást célzó programok hatékonyan növelik a hamis termékekkel szembeni elővigyázatosságot és arra ösztönzik a vásárlókat, hogy megfelelően tájékozódjanak, mielőtt esetleg ilyen veszélyes termékeket vásárolnának. Ez sokat segít abban, hogy lehetőleg biztonságos elektromos eszközök kerüljenek a fogyasztók használatába. “Az első lépés a probléma legyőzéséhez a tudatosság növelése és a megelőzés fontosságának megértése “, nyilatkozta az IEC National vezérigazgatója. “Az Eaton-nal közös erőfeszítéseink a hamisítás elleni harcban nem csupán a hamis elektronikai eszközök veszélyeire igyekeznek felhívni a figyelmet, de segítenek abban is, hogy az ipar  és a vásárlók ezeket elkerülhessék.”

A tagok tisztában vannak az ilyen eszközök által okozott esetleges veszélyekkel, a hamisítók kifinomult módszereivel, amelyek megnehezítik a hamisítványoknak az eredeti termékektől történő megkülönböztetését és tisztában vannak azzal is, hogy a veszélyes termékek megvásárlását el tudják azzal kerülni, ha a gyártó hivatalos kereskedőitől és viszonteladóitólszerzik be a gépeket.

Ennek ellenére felmérés szerint még mindig többet szükséges  tenni annak érdekében, hogy a piaci szereplők a legjobb hamisításellenes megoldásokat megosszák egymással és működjenek együtt a hamisítás elleni harcban.

Bár az IEC tagjai a hamis elektronikai cikkek veszélyeiről oktatásban részesülnek, a felmérés szerint továbbra is megtalálhatók ilyen termékek a piacon és ha rájuk bukkannak, a válaszadók nagyobbik része azt már nem tudja, hol és hogyan jelentheti ezeket az eseteket.

Emiatt több oktatásra lehet azoknak szüksége, akik felismerhetik ezeket a a hamis termékeket, valamint ösztönözni kell őket arra is, hogy az ilyen esetekben vegyék fel a kapcsolatot az eredeti gyártóval.  Ez nem csupán a gyanús termékek eredetiségének igazolását teszi lehetővé, de   a veszélyes termékek is ki kerülnének a piacról.

“Ösztönzőleg hat  ránk tagjaink tudása, de továbbra is folytatjuk  erőfeszítéseinket”, jelentette kiaz IEC-től nyilatkozó vezető.

A továbblépéshez azonban  kell az is, hogy a gyártók, az iparági szervezetek és a kormány közreműködésére, és olyan eszközökre, amelyek segítségével  egyszerűbbé válik a piacon felbukkanó hamisítványok jelentése.