- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Amerikai államügyészek fogtak össze a Google ellen

A Washington Post értesülései szerint a kérelmezők szeretnék, ha a Google nagyobb figyelmet fordítana a biztonságra az illegálisan üzemelő, online gyógyszertárak elleni küzdelemben, olvasható az iracm.com-on. Ezzel érnék el, hogy a vásárlók ne rendelhessenek meg az interneten vényköteles gyógyszereket, amelyek egyébként károsak lehetnek az egészségükre.

A Google azt állítja, 2010 óta majdnem minden, illegális gyógyszertárral kapcsolatos hirdetést eltávolított és most már csak legálisan működő patikák hirdetéseit jeleníti meg. Az illegális gyógyszertárak által megjelentetett hirdetések száma így 99,9%-al visszaesett.

2011-ben egyébként azért perelték a céget, mert kanadai gyógyszertárak hirdetéseit engedte megjelenni, amelyek az Egyesült Államok fogyasztóit célozták meg és törvénytelenül szállítottak oda vényköteles gyógyszereket. Akkor a Google félmilliárd dollárt fizetett és megígérte, hogy tenni fog az illegális gyógyszer-kereskedelem ellen.

Az államügyészek petíciója itt (link: http://apps.washingtonpost.com/g/page/politics/correspondence-between-state-attorneys-general-and-google/945/ [1]) olvasható.