- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Gyerekeket oktat az ausztrál animációs stúdió

A cég vezetője, Zareh Nalbandian szerint az ötéves a “tökéletes kor” a gyerekek számára a jogsértő gyakorlatokkal kapcsolatos felvilágosításra, számol be a gizmodo.com.au. Nalbandian meglátása szerint, ha nem tiltják meg a gyerekeknek egyértelműen  az illegális tartalmak letöltését az internetről, akkor később ez a viselkedés teljesen természetes lesz számukra.

Az Animal Logic olyan animációs filmeket jegyez, mint a Táncoló talpak vagy a Lego-kaland. Utóbbit Ausztráliában különösen sokan töltik le illegálisan, amihez a film kései ausztrál bemutatójának is köze lehet – közel két hónap telt el a világpremier és a szigetországi bemutató között.

Nalbandian azt hangsúlyozta, hogy ha csak 10 százaléknyi bevételtől  esik el egy film a DVD-eladások során, már az is több százmillió dollárt jelent. Miután ezt a pénzt nem tudják majd további produkciókba fektetni, az animátorok és filmkészítők munkája veszélybe kerül. Nalbandian azt az ausztrál törvénytervezetet is támogatná, ami az internetszolgáltatókat kötelezné a kalózkodás elleni lépések megtételére.