- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Hamis luxuscikkekre tett eredeti címkéket a kínai asszony

A Shen néven említett, 28 éves, tehetős háziasszony azt a lehetőséget használta ki, hogy a megtartani nem kívánt árukat a vásárlók indok nélkül is visszaküldhetik az eladónak és visszakérhetik az árát, számol be az esetről a wantchinatimes.com.

Shen a megvásárolt eredeti luxustermékekről levette a címkéket, matricákat és ezekkel látta el az utcán vásárolt hamisítványokat. Ezek után visszaküldte azokat, visszakérve a vételárukat, így egy Lee farmernadrágon csaknem ötvenezer forintot keresett, amikor Versaceként adta azt vissza.

A csalásra akkor derült fény, amikor egy másik vevő is hamis nadrágot küldött vissza. A honlap üzemeltetői összezavarodtak, hiszen minden, általuk eladott termék eredeti és a saját raktárukból származik. Alaposabb vizsgálat után azonban felfedezték a csalást és kiderítették, hogy  ki küldte vissza nekik a hamis termékeket. A hatóságok ezek után áprilisban, otthonában tartóztatták le az asszonyt.

A férj és a család  nem értik, hogy a tehetős háziasszonynak mi szüksége volt erre a tisztességtelen módszerre, hiszen a saját pénzén is könnyedén megvásárolhatta volna a kívánt árukat. A férj ennek ellenére nem hibáztatta feleségét, sőt el is kísérte őt a rendőrségre, akit most csalással vádolnak.