- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Elérhetőek a szellemitulajdon-védelmi ismereteket feldolgozó óravázlatok

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala “A dinamótól Harry Potterig” című óravázlatíró pályázat [1] során született anyagok feldolgozásával összeállított egy óravázlat csomagot. Ezek az óravázlatok olyan témákban készültek, amiket az általános- és középiskolai oktatás keretében a kerettanterveknek megfelelő módon oktatnak a pedagógusok, de kiegészültek a témákhoz kapcsolódó szellemitulajdon-védelmi kérdésekkel is. Az óravázlatok készítői a pályázaton részt vevő gyakorló pedagógusok voltak, akik saját tapasztalatukat és kreativitásukat építették be az anyagokba. Ezen vázlatok rendelkezésre bocsátását ezúton is ismételten köszönjük a készítőknek. Ezt egészítették ki a hivatal munkatársai a megfelelő szellemitulajdon-védelmi vonatkozásokkal, hogy a gyerekeknek megfelelő, ugyanakkor szakmailag korrekt és mégis érdekes és játékos anyag jöjjön létre.

Az óravázlatok és a hozzájuk kapcsolódó segédanyagok szabadon felhasználhatóak, másolhatóak, átalakíthatóak, használatukhoz semmilyen további engedélyre nincs szükség.

Az óravázlatok elérhetőek erre a linkre kattintva [2].

Munkatársainkkal és az elkészült anyagainkkal közvetlenül is megismerkedhetnek a pedagógusok a 2014-es tanév évnyitó rendezvényén, illetve az őszi programokon. Bővebb tájékoztatás a  noemi.baho-borzok@hipo.gov.hu  email címen kérhető.