- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Művészetek Völgye 2014 Te, figyelj, haver, képzeld el – humoristák a No kamu! sátorban

UrmosZsolt [1]

Ürmös Zsolt is a sátorban járt. Két oldalán egy-egy No kamu! szervezővel

Ismerős, ugye? Hofi, a stand-up műfaj nagymestere. Áthallásos poénjai most is ülnek. Ha valaki egy humoresten ezt a fordulatot használja, mindenki tudja, kit idéz.

A stand-up comedy műfaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend ma hazánkban. Az elmúlt években olyan tehetséges fiatal művészek jelentek meg, akik a mai kor elvárásainak megfelelően, mégis a híres pesti kabaré nyomdokain haladva ápolják ezt a stílust. A Művészetek Völgye színes programpalettája elképzelhetetlen humorestek nélkül. A taliándörögdi humortámadás képviseletében, amikor Ürmös Zsolt, Polgár Peti, Fülöp Viktor felkeresték a No Kamu! sátrat,  beszélgetés közben szóba került, hogy miként lehet idézgetni, felhasználni egy műsorban egy másik humorista népszerű bemondását, és hogy mit gondolnak szellemi alkotásuk értékének védelméről, a plagizálás elleni védekezésről.

Az ilyen jellegű szellemi alkotás, szerzői mű, jelen esetünkben a humoreszk, a törvény erejénél fogva minden eljárás nélkül védett. Ha az alkotóban ezen felül is felmerül a plagizálás veszélye, úgy kérheti a mű önkéntes nyilvántartásba vételét.