- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Több mint egymillió adag hamis gyógyszer és kozmetikum akadt horogra Közel-Keleten

Az akciót az Öböl-menti ország minisztériumának kereskedelmi és fogyasztóvédelmi  egységei hajtották végre. Összesen egymilliónál is több hamis termékre akadtak a két razzia során. A művelet több mint tíz órát vett igénybe, a nyomozók ugyanis tételesen ellenőriztek és azonosítottak minden terméktípust, írja az uaeinteract.com

A lefoglalt hamis portéka egy része  Dubaiba került volna, míg más szállítmányok továbbhajózásra vártak a raktárakban. Előbbieket a hatóságok megsemmisítették, utóbbiakat pedig visszaküldték a származási országba.

Abdullah Al Shehi, a Szellemitulajdon-Védelmi Hivatal igazgatója emlékeztetett rá, hogy éberen figyelik a piacot, és fellépnek azok ellen, akik más védjegyét bitorolják. Meggyőződése szerint erőfeszítéseik elengedhetetlenek, ha Dubai kedvelt nemzetközi kereskedelmi központ és üzleti úti cél státuszát fenn akarják tartani.

Ibrahim Behzad, a Minisztérium szellemi tulajdonjogi részlegének vezető tisztségviselőjét is idézi a uaeinteract.com hírportál cikke. Behzad köszönetet mondott a védjegyjogosultaknak, akik regisztráltatták termékeiket, és megosztják a hatóságokkal a legfrissebb információkat róluk, hiszen ez teszi lehetővé a hamis termékek azonosítását.