- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Játékos programok és tudnivalók a szellemitulajdon-védelemről

A program 2014-es eleme a most meghirdetésre kerülő három hetes Diákpályázat védjegykampány, ami a diákok számára is fogyasztható formában történő ismeretterjesztés mellett kvízjátékot és logótervezési pályázatot is tartalmaz.

A program célja, hogy játékos, informatív módon megismertesse a középiskolás korosztállyal a SZTNH által gondozott tevékenységeket, ezen belül különös tekintettel a védjegy fogalmakkal kapcsolatos ismeretekre és tudnivalókra.

A program 2014. november 3-án indul a Találd meg/ki/fel! pályázati Facebook oldalon és három héten át minden nap védjegyekhez, szabadalmakhoz és találmányokhoz, valamint szerzői joghoz kapcsolódó érdekességeket oszt meg.

Érdemes ezeket a napi posztokat figyelemmel követni, mert minden héten egy kvíz jellegű feladatsort teszünk közzé, amit bárki könnyedén megválaszolhat a posztok alapján és hetente egy táskányi meglepetést vihet el, ha a helyes választ beküldők közül kisorsoljuk nyertesnek.

A program első napján szintén meghirdetésre kerül a logótervezési pályázat, amire a diákok saját iskolájuk részére történő logó megtervezésével jelentkezhetnek egyénileg vagy csoportban. A logó megtervezésére három hét áll rendelkezésre november 25-ig.

A beérkezett pályázatokat az SZTNH munkatársai értékelik, eredményhirdetés december 5-én. Az értékelésnél figyelembe veszik, hogy mennyire alkalmas a logó egy iskola képviseletére, mennyire kreatív és milyen mértékben jelennek meg benne azok a védjegyekkel szemben támasztott kritériumok, amikről a három hét alatt a diákok játékos formában ismereteket szereznek.

A pályázatokat digitális formában várjuk a vedjegypalyazat@hipo.gov.hu [1] email címre. A beérkezett logók közül a fenti kritériumok alapján egy nyertest választunk, aki elviheti a barátait az etyeki Korda Filmparkba. A fergeteges filmpark bejárása után még egy meglepetés program várja a csapatot, mert egy közös fotózásra is sor kerül a Green Box előtt. Itt a diákok megörökíthetik magukat akár a legextrémebb hátterek előtt, időjárásjósként, filmsztárként, vagy szuperhősként is.

A programokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást a Diákpályázat védjegykampány honlapján, illetve a vedjegypalyazat@hipo.gov.hu [1] vagy a noemi.baho-borzok@hipo.gov.hu [2] email címen tudunk adni.