- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Öt dolog, amit inkább ne rendeljen az internetről

1. Menyasszonyi ruha

Az esküvői iparág óriási haszonkulccsal dolgozik itthon és világszerte, ezért kézenfekvő, ha valaki azzal próbál meg spórolni, hogy egy olcsó webshopból, mondjuk Kínából rendeli meg a ruháját. Ráadásul óriási a kínálat, a fodrostól kezdődően az egyszerű szabásún át van itt minden, a szivárvány gyakorlatilag minden színében. De ha pusztán a webshopba felrakott képek alapján dönt, könnyen pórul járhat a vásárló.

2. Elektronikai cikk (használtan, nagy értékben, előre utalással, ismeretlentől)

Klasszikus internetes átverés, hogy jóval a bolti ár alatt meghirdetnek egy éppen nagyon népszerű okostelefont vagy tabletet egy apróhirdetési oldalon. Néha még valami meggyőző szöveg is van mellette, hogy azért ilyen olcsó, mert ajándékba kapta, vagy ismerősé volt, és neki nem is kell. A vevő felveszi a kapcsolatot az eladóval, elutalja az árat, aztán várja a postást, aki nem hoz semmit (esetleg egy téglát hoz a csomagban az áru helyett, ilyenre is volt már példa).

3. Luxuscuccok

Jó vételnek tűnik az a Prada táska 200 dollárért, vagy az a Breitling óra 300-ért, de ilyen áron biztosan nem eredeti. Ha ilyesmire vágyik, inkább menjen be a márkaboltba, az a biztos. Egyébként a leggyakrabban hamisított luxus divatcikk a Moschino öv, szóval ezzel érdemes a legjobban vigyázni.

4. Gyógyszer

Sokan kapják spam-ben azokat a bizonyos leveleket azokról a bizonyos kis kék tablettákról. Lehet, hogy csábító az ajánlat, hiszen olcsón is adják, és senkinek nem kell tudomást szereznie a tranzakcióról… De ha nem az eredetit kapja, akkor itt nem csak egy egyszerű divatbaleset lehet a következménye.

5. Hangszer

Ha eredetit akarna online vásárolni, közvetlenül a gyártótól, akkor természetesen nincs semmi gond. De ha valami másolatot vagy használt cuccot venne, akkor előfordulhat, hogy a leírás és a látvány, ami az online hirdetésben szerepel, egyáltalán nem áll arányban a hangzással, amit élőben produkál. Ragaszkodjon az eredeti minőséghez!