- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

HENT előadás a szellemitulajdon-védelem tükrében

A kiállítás és konferencia átfogó képet adott a feltörekvő startupokról, innovatív vállalkozásokról és a fejlődési irányokról. Az eseményt második alkalommal szervezte meg a Nemzeti Innovációs Hivatal, a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, valamint a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása céljából.

Dr. Németh Mónika, a HENT titkára, önálló szekció keretében beszélt a hamisításról, mint az innováció haláláról. A témafelvető előadások tájékoztatást nyújtottak az innovatívan gondolkodó vállalkozások számára nyitva álló szellemitulajdon-védelmi lehetőségekről, az ebben partnerként őket segítő hatóságokról, szervezetekről, valamint betekintést engedtek a jogérvényesítés labirintusába. A panelbeszélgetésen az előadókhoz csatlakozott az iparjogvédelmi képviseleti szakma, valamint a gazdálkodási szféra egy-egy jeles képviselője is és megosztották azon ismereteiket, amelyeket a szellemi alkotások védelmével, valamint annak jogérvényesítésével kapcsolatban a gazdasági életben tapasztaltak.

A kiállítás keretében 35 innovatív, hazai startup cég kapott bemutatkozási lehetőséget előzetes pályázat alapján. A megjelenés kiváló alkalmat nyújtott számukra, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció iránt érdeklődő szakmai közönség előtt bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat. A rendezvényen a kiállítóknak módjuk volt a szakmai kapcsolatok építésére, hitelpiaci és kockázati tőkebefektetőkkel való személyes találkozásokra, illetve a kapcsolódó konferencia jóvoltából első kézből értesülhettek a hazai és uniós innovációs trendek irányáról.