- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Egy brit férfinek vissza kell fizetnie a hamis termékek eladása miatt 41 ezer fontot

A férfi 10 és 12 font közötti összegekért árulta a hamis termékeket az eBayen, az Amazonon, és a Play-en keresztül. Tevékenységére egy vásárlói panasz után derült fény, áll a Worthing Herald cikkében.

A 38 éves férfi otthonát átkutatták a helyi megyei tanács tisztviselői, és több mint 820 DVD-t és 51 hamis Nintendo játékot találtak. Az akciót követően a lefoglalt árut elküldték a FACT jogvédő szervezetnek, ahol megerősítették, hogy a termékek hamisak, és egyesével nagyjából 7 fontjába kerültek az ágazatnak.

A bíróság a szerzői jogok négyrendbeli megsértéséért felfüggesztett börtönbüntetésre és 280 óra közmunkára ítélte el a férfit, továbbá összesen 41 076,99 fontot meg kell fizetnie.

„Ez egy újabb remek eredmény a hivatali csapat és a fogyasztók számára is, így támogatva a helyi vállalkozásokat, akik eredeti termékeket árulnak,” nyilatkozta Lionel Barnard, a West Sussex-i megyei tanács egyik, kereskedelmi szabványügyekkel foglalkozó kabinet tagja.

„Ez az egy eset közel hatezer fontjába került az ágazatnak. Ebben az évszakban sokan keresnek olcsó termékeket, de az üzenetünk világos. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor szinte biztos, hogy nem az.”