- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Megújult a HENT

A HENT plenáris ülését dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a HENT elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta a hamisítás elleni fellépés nemzetgazdasági fontosságát, és a HENT kiemelt szerepét ebben a munkában.

Ezt követően átadta a kinevezéseket a HENT tagjainak:

A HENT tagok bemutatkozása után dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, a HENT elnökhelyettese számolt be a 2014. évi tevékenységről, kiemelve a fontosabb eseményeket (tudatosságnövelő részvételünket például a Művészetek Völgye és a SZIGET fesztiválon), bemutatva a HENT által végzett fogyasztói kutatásokat, néhány adattal szemléltetve a hamisítás jelenlegi helyzetét, kitérve az aktuális tendenciákra is. Egyúttal megköszönte az előző HENT-tagság támogatását, ami nagyban hozzájárult a felvázolt sikerek eléréséhez.

Ezt követően ismertette a 2015. évi terveket is, melyek egyrészt a már megkezdett irányt erősítik, másrészt a HENT új területeken keresi a hamisítás elleni fellépés lehetőségét. Elmondta, hogy az elképzelések teljesítéséhez szükség lesz a tagok támogatására és együttműködésére, különös tekintettel az újonnan megcélzott témákban, mint például az infokommunikáció.

A munkaterv elfogadása után sor került a vezetőség megválasztására:

Az új vezetőség tagjai már a plenáris ülésen új javaslatokkal, elképzelésekkel álltak elő, melyek megvalósításában is jelentős szerepet vállalnak.

A HENT céljainak megvalósítása érdekében egy új munkacsoport létrehozásáról is döntött a HENT, melynek célja az erőteljesebb tudatosságra nevelés lesz. A munkacsoport vezetője dr. Horváth Péter, az első HENT díjas lett, aki sok éve elkötelezett támogatója a hamisítás elleni fellépésnek.