- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

A Magyar Formatervezési Tanács meghirdette az általa gondozott éves nagy pályázatokat

A nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével idén is meghirdeti a Magyar Formatervezési Díjat. A legrangosabb hazai design elismerésre alkotók és gyártók pályázatát egyaránt várják termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában.

A pályázati felhívás, a jelentkezési lap és az adatlap letölthető az MFT honlapjáról: www.mft.org.hu

A beadási határidő 2015. május 6., az értékelés I. fordulója május 20-án lesz, a II. fordulóra június 23– 25. között kerül sor. A pályázat legfrissebb híreiről folyamatosan adunk tájékoztatást.

A pályázat grafikai arculata Balogh Balázs munkája.

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben Design Management Díjat alapított azzal a céllal, hogy értékelje és kiemelje azon vállalatok és szervezetek munkáját, amelyek üzleti stratégiájukba eredményesen, példaértékűen és hatékonyan építik be a designmenedzsmentet.

A Design Management Díjat jelölés útján lehet elnyerni. A díjra jelölhető minden magyarországi székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, cég, szervezet, intézmény. A szervezetek jelölésének, illetve a vállalatok közvetlen jelentkezésének határideje április 22. A bírálóbizottság tagjain kívül minden magánszemély élhet a jelölés lehetőségével, így biztatjuk olvasóinkat, jelöljék az elismerésre érdemesnek tartott cégeket.

A felhívás elektronikus formában – a jelölések minél szélesebb körének elérése érdekében – angol nyelven is elérhető. A jelölésben részesült szervezetek június 10-ig küldhetik be a kérdőívet, valamint a további, bírálatot segítő dokumentációt. A pályázatok értékelésére június 30-án kerül sor. További információ, valamint a pályázati felhívás és a jelölőlap megtalálható a www.mft.org.hu honlapon.

A felhívás grafikai tervezését Gereben Márton grafikusművész végezte.