- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Egymillió dollárt fizetett a hamis ékszerekért

Eva Ho májusban vásárolta az ékszereket a manhattani gyémántnegyedben lévő Design by Gems üzletben.

A nő egy 12,77 karátosnak mondott rubinnal és gyémántokkal kirakott gyűrűért 350 ezer dollárt fizetett, egy 11 rubinnal és gyémánttal díszített nyakláncot 350 ezer dollárért, valamint egy karkötőt 188 ezer dollárért vett meg.

Minden darabot az amerikai drágakő-laboratórium által kiadott eredetiségigazoló tanúsítvánnyal együtt adtak el, amely szerint az ékszerekbe ágyazott rubinok eredeti burmai kövek.

Ho azonban valahogy gyanút fogott. Így bevizsgáltatta az ékszereket, amelyekről kiderült, hogy hőkezelésen és ólomüveg-feltöltésen estek át, vagyis: Kelet-Afrikából származó értéktelen áldrágaköveket vásárolt.

A nő ügyvédje szerint az amerikai drágakő-laboratórium megerősítette, hogy a kiadott eredetiségigazolások nem tőle származnak és egy vizsgálattal azt is megállapította, hogy a gyűrűbe foglalt rubin nem Mianmarból való és nem mentes a hőkezeléstől, ahogy azt a hamisított igazolásban állították.

Ho csak azután indított keresetet az üzlet ellen, hogy az nem volt hajlandó visszafizetni a pénzét. A nő most 888 ezer dollárt és további egymillió dollár kártérítést követel.

A Design By Gems tulajdonosa, Gina Mims nem szólalt meg az ügyben.

Három hónapon belül ez volt a harmadik eset, hogy a vásárlók vertek át Manhattan híres gyémántnegyedében.