- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Silány pollenszűrő ronthatja a magyar autósok egészségét A probléma a járművek negyedét érintheti, a legnagyobb gondot a hamisítás okozza.

Gablini Gábor, a testület vezetőségi tagja elmondta: fontos, hogy még a rekkenő hőség előtt megvizsgáltassuk az autók klímaberendezésének megfelelő működését, ami a baktériummentesítésből és a klímagáz feltöltöttségének ellenőrzéséből áll. Hozzátette: mivel az utastérbe áramló levegő szűréséről a pollenszűrő gondoskodik, célszerű azt rendszeresen cserélni és olyan, legális csatornákon keresztül beszerezni, ami garantálják a termék megfelelő működését.

Komoly gondokat okozhatnak az autókban használt különféle folyadékok is, amelyek a kevésbé szigorúan ellenőrzött termékek közé tartoznak. A téli-nyári ablakmosó-folyadékok, a fagyálló hűtőfolyadékok, valamint a különféle ápolási termékek interneten beszerezhető verzióinak harmada-negyede nagyon gyenge minőségű. A rossz minőségű folyadék az autó karosszériáját és belső burkolatait károsíthatja, akár komoly anyagi veszteséget is okozva ezzel a kocsi tulajdonosának.

Gablini Gábor kiemelte: a hamisított, vagy ellenőrizetlen forrásból származó autóalkatrészek és kiegészítők nemcsak a fogyasztóknak okoznak súlyos biztonsági és anyagi kárt, hanem a magyar gazdaság egészének is, hiszen a hamisítás – ide értve a hamis gépjárműalkatrészeket is – évi 230 milliárd forintos veszteséggel és 11 ezer hazai legális munkahely kiesésével jár.

Medvegy Gábor [1] hírszerkesztő

A cikk forrása:

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/06/08/silany-pollenszuro-ronthatja-a-magyar-autosok-egeszseget/