- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

PÁLYÁZAT NE FAKE-EZZ! – Pályázat diákoknak

Sajnos egyre több a hamisítványt kínáló illegális weboldal, és sok üzletben lehet hamis termékekkel találkozni. A hamis termékek megvásárlása nagyon veszélyes, mert azok az emberi életet, egészséget veszélyeztethetik, emellett kárt okoznak a gazdaságnak, munkahelyek szűnnek meg, nem jut elég támogatás az innovációra, így nem létesülnek új vállalkozások új munkalehetőséggel, így bezárul az ördögi kör. Ráadásul az eredeti termékek gyártói megfelelő körülmények között fejlesztik, gyártják, forgalmazzák árujukat, ezekkel a hamisítók nem törődnek, ezért is kerülhetnek olcsóbban forgalomba, a veszélyes, rossz minőségű hamisítványok. Arra is vannak kutatási eredmények, hogy aki ezeket megvásárolja, a szervezett bűnözést támogatja. Nem hiszed? Nézz utána!

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kreatív pályázatot hirdet olyan 14-20 év közötti (közép)iskolások számára, melynek célja a hamis termékek veszélyeire való figyelemfelhívás.

Pályázhatsz a témában készített:

Várunk:

A pályázat készülhet:

A pályamű készítéséhez bármilyen jogtiszta, jogszerűen megszerzett alkalmazást segítségül hívhatsz.

Azokat a pályázatokat fogadjuk be, melyek a következő, a hamisítással kapcsolatos kulcsszavak közül legalább egyet tartalmaznak:

–  hamis áru,

–  bűnözés,

–  betegség,

–  hamisítás,

–  élet,

–  veszély,

–  pénz,

–  gazdasági haszon,

–  károkozás,

–  jóhiszeműség,

–  minőség,

–  egészség,

–  illegális weboldal,

–  méreg,

–  szervezett bűnözés,

–  terrorizmus,

–  halál.

Segítség a téma feldolgozásához: www.hamisitasellen.hu [1]

https://www.hamisitasellen.hu/oktatasi-anyagok-iskolasok-reszere [2]

A beküldött pályaművek közül a HENT szakmai zsűrije választja ki a díjazott alkotásokat.

 A pályázat beadási határideje: 2018. november 16. 14.00. óra

Nyeremények:

I. helyezett:          40.000.- Ft értékű Media Markt utalvány

II. helyezett:         30.000.- Ft értékű Tisza Cipő utalvány

III. helyezett:        HENT – SZTNH ajándékcsomag, IP szabadulószoba részvétel

Az első három helyezettel a HENT interjút készít, amelyeket a pályaművekkel együtt közzétesz a HENT honlapján és Facebook oldalán.

A részvétel a pályázaton díjmentes.

Az érvényes pályázat feltétele az, hogy a kiírási feltételek elfogadásával a kiírásnak megfelelő művet hozz létre a kért formában és módon, a kész alkotást küldd el a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület e-mail címére a megadott határidőn belül:  hent@hipo.gov.hu [3]

Az e-mailben írd meg neveteket, életkorotokat, iskolátok nevét és a csapatvezető telefonszámát, hogy értesíteni tudjunk!

Kizárásra kerülnek azok a művek, amelyek a leírt feltételeknek nem felelnek meg, a jelentkezés nem az előírtnak megfelelő, esetleg jogsértő a pályamű tartalma, vagy nem saját mű, illetve határidőn túl küldték be.

A pályázaton résztvevők a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy velük, illetve törvényes képviselőikkel a pályamunka további felhasználásáról a HENT felhasználói szerződést kössön, amennyiben erre a HENT igényt tart.

A pályázat során a HENT szakmai együttműködő partnere az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

 Nyeremények átvétele

A zsűri döntését követően a HENT munkatársa értesíti (telefonon és e-mailben) a díjazott pályaművek készítőit.

A nyeremények átvételének elsődleges módja a személyes átvétel – a személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával – a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkárságán (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), 1054 Budapest, Zoltán u. 6.).

A díjazottak nevét 2018. november 30-án tesszük közzé a HENT weboldalán (www.hamisitasellen.hu [1]) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/HamisitasElleniNemzetiTestulet/).

A nyertest a nyeremény után személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség nem terheli. A nyeremény másra át nem váltható és másra át nem ruházható.

 Adatvédelmi nyilatkozat

A HENT vállalja, hogy a nyereményjáték során tudomására jutott személyes adatokat a vonatkozó jogszabályokban, így különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően, bizalmasan kezeli, kizárólag jelen pályázatban foglalt célokkal összefüggésben használja fel, azt harmadik személynek nem adja át, az adatokat hozzáférhetővé nem teszi, adatfeldolgozót nem vesz igénybe, az adatkezelés szabályainak mindenben eleget tesz.

A játékban résztvevők elfogadják, hogy a nyertes pályaművek és ezek beküldőinek neve a HENT honlapján, Facebook oldalán, valamint a HENT tájékoztató anyagaiban is közlésre kerülhetnek.

Kizáró tényezők

A pályázaton a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkárságának munkavállalói, tisztségviselői és hozzátartozóik [A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. § (1) bek. 1. és 2. pontjai], a HENT tagjai, tisztségviselői és hozzátartozóik nem vehetnek részt.