- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Cikk Új uniós testület élelmiszer-hamisítás ellen

Az első ülésüket 2019 közepén tervezik megtartani, amelyen a CEN/TC 275 „Élelmiszer-vizsgálatok. Horizontális módszerek” német titkárság is képviselteti magát az információcsere biztosítása érdekében és a kölcsönös érdeklődés miatt – olvasható a nak-hu-n.
Az új műszaki bizottság (Technical Committee, TC) alkalmazási területei között található a validált analitikai módszerek szabványosítása az élelmiszer-hamisítás kimutatására és szükség esetén mennyiségi vizsgálatára, illetve az élelmiszer-hamisítás kimutatásának horizontális és vertikális módszereivel. Azok a hamisításra vonatkozó vertikális módszerek, amelyekkel már más CEN/TC-k (pl. a gabonaféléket, zsírokat és olajokat, kakaót, tejtermékkört felölelők) foglalkoznak, nem tartoznak bele ebbe az alkalmazási területbe. A vertikális módszerekkel foglalkozó CEN/TC-k által lefedett specifikus mátrixokra (azaz gabonafélék, zsírok és olajok, kakaó, tej) vonatkozó új módszerek azonban csak az új „Élelmiszer-hamisítás” műszaki bizottság munkaprogramjában fognak szerepelni.

További részleteket az MSZT oldalán [1] olvashat.

a cikk és a fotó forrása:  http://elelmiszer.hu/gazdasag/cikk/uj_unios_testulet_elelmiszer_hamisitas_ellen?fbclid=IwAR1bBpV3JH5h_7i0P1SyVmw7uDLFOy5EQWkFm8LXTWXfraVgbHOLeWsDXgQ [2]