- Hamisítás Elleni Nemzeti Testület - https://www.hamisitasellen.hu -

Fogyasztóvédelmi riadó!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezett konferenciát a fenti címmel október 28-án, elsősorban a vállalkozókat megszólítva, a fogyasztóvédelmi kérdésekre felhívva a figyelmet, hiszen júliustól a súlyosan veszélyes termékek forgalmazása akár honlap blokkolással is végződhet.

Az egyik fő hibalehetőség a fogyasztók megtévesztése, szabályellenes árkommunikációval vagy a kötelező tájékoztatások elmulasztásával. A fogyasztók megtévesztését tiltó jogszabályban felsorolt, tiltott kereskedelmi gyakorlatok ún. fekete listája is bővült.

Évek óta folyamatos a fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzés a cégeknél és ez jövőre sem változik, sőt, az új hatáskörök új ellenőrzéseket hoznak.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület tapasztalataival és jó tanácsaival hívta fel a figyelmet arra, hogyan lehet kivédeni a hamisítás következményeit, megelőzni a károkat. Dr. Fulajtár Zsófia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület jogérvényesítési munkacsoportjának vezetője tartott a témában gyakorlati információkkal színesített izgalmas előadást a résztvevőknek.

[1]